Menu

Menu weselne 2018

Ceny obowiązują w przypadku wesel dla minimum 80 osób. Mniejsze przyjęcia kalkulowane są indywidualne.

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Obiad /do wyboru/:

Rosół z makaronem
Krem kalafiorowy z curry i pszennym chipsem

De’vollaile z masełkiem pietruszkowym
Schab pieczony ze śliwką w sosie bursztynowym

Deser /do wyboru/:

Puchar lodowy z bitą śmietaną
Panna cotta z musem truskawkowym

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos
Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa,
z makaronem ryżowym
Tymbaliki drobiowe
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski Kosze pieczywa mieszanego

Dania gorące:

Karczek pieczony na dziko serwowany na ruskim naleśniku z sałatką z buraczków
Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Obiad /do wyboru/:

Rosół z makaronem
Krem porowy z pomidorkiem cherry

Polędwiczka wieprzowa z grzybowym sosem
Roladka z indyka w cieście francuskim
Dodatki do wyboru

Deser /do wyboru/:

Lody czekoladowe z gorącymi wiśniami
Beza z bitą śmietaną i owocami

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos
Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym
Tymbaliki drobiowe, warzywa w galarecie, dwukolorowa terrina
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski
Kosze pieczywa mieszanego.
Patery owoców

Dania gorące:

De’ vollaile, dufinki, sałatka colesław
Gulasz z kluseczkami
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Przystawka /do wyboru/:

Carpaccio z buraka z serem feta i sosem balsamicznym
Roladka z ogórka z aromatycznym twarożkiem i wędzonym łososiem

Obiad /do wyboru/:

Rosół z pierożkami mięsnymi i borowikiem
Krem z dyni z prażonymi migdałami

Schab z boczkiem i suszonymi pomidorami i pierś drobiowa ze szpinakiem w sosie żurawinowo-winnym
Roladka drobiowa z nadzieniem cukiniowym i pieczeń schabowa z koniakową śliwką

Deser /do wyboru/:

Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami
Torcik czekoladowy

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, rolada drobiowa, boczek pieczony, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet
Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym
Deska serów tradycyjnych i wędzonych, śledzie w dwóch smakach
Tymbaliki drobiowe, galaretki warzywne, terrina w dwóch smakach, wytrawne babeczki
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski
Kosze pieczywa mieszanego
Patery owoców

Dania gorące /3 dania do wyboru: 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/:

Sakiewka wieprzowa z grzybami
Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami
Filet z łososia w cieście francuskim
Szynka duszona w czerwonym winie
Kwaśnica na wędzonce
Wieprzowina po węgiersku
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń:

napoje owocowe, woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

Do dań gorących dodatki do wyboru:

ziemniaki puree, ziemniaki opiekane z ziołami , frytki, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, bezy ziemniaczane

Surówki:

colesław, surówka z selera, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką, surówka pekińska, surówka z marchwi

Na ciepło:

bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

W cenie menu proponujemy dekoracje z żywych kwiatów, których rodzaj ustalany jest przez Hotel.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci 3-11 lat – 50% zniżki

Dodatkowo oferujemy:

Półmiski mięs do obiadu (15 zł/osoba): kotlety schabowe, miodowe pałeczki, szaszłyki drobiowe
Stół wiejski: 1000zł dla 80 osób, 1500zł 80-120 osób, 2000zł powyżej 120 osób
Serwowanie zimnej płyty na stołach (10 zł/osoba)
Łosoś w całości (90 zł/kg)
Tort i ciasta (do indywidualnej wyceny)
Słodki bufet (do indywidualnej wyceny): babeczki, mini deserki, bezy, tarty owocowe
Tort i ciasta (do indywidualnej wyceny)
Fontanna czekoladowa (do indywidualnej wyceny)
Paczki z ciastami (25zł za 1 paczkę 600g)
Napoje gazowane: 0,2l (1 sztuka) za 3zł lub + 10 zł/osoba (bez limitu)
Pakiet alkoholowy (do indywidualnej wyceny)
Korkowe (5zł od osoby dorosłej)
Pokrowce na krzesła (5 zł/szt.)