Menu

Menu weselne 2019

Ceny obowiązują w przypadku wesel dla minimum 80 osób. Mniejsze przyjęcia kalkulowane są indywidualne.

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Obiad /do wyboru/:

Rosół z makaronem
Krem pomidorowo-paprykowy z grzanką

Pierś drobiowa w otulinie boczku z kremowym sosem
Pieczeń schabowa z grzybowym farszem w delikatnym sosie

Deser /do wyboru/:

Puchar lodowy z bitą śmietaną i owocami
Szarlotka z lodami waniliowymi

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos
Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa
Tymbaliki drobiowe
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Dania gorące:

Karczek pieczony na dziko serwowany na ruskim naleśniku z sałatką z buraczków
Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Obiad /do wyboru/:

Rosół z makaronem
Krem z batatów z paluszkiem grissini

Polędwiczka wieprzowa z grzybowym sosem
Indyk pieczony w ziołach w aksamitnym sosie winno-śmietanowym

Deser /do wyboru/:

Torcik bezowy z owocami na sosie malinowym
Lody waniliowe z musem jagodowym

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos
Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa
Tymbaliki drobiowe
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, meksykański, cumberland, tatarski
Kosze pieczywa mieszanego
Patery owoców

Dania gorące:

De’ vollaile, dufinki, sałatka colesław
Gulasz z kluseczkami
Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem

Powitanie:

Pary Młodej: chlebem i solą
Wszystkich gości: winem musującym

Przystawka /do wyboru/:

Carpaccio z buraka z serem feta i sosem balsamicznym
Francuska babeczka z musem wątróbkowym i galaretką porzeczkową

Obiad /do wyboru/:

Rosół z pierożkami mięsnymi i borowikiem

Delikatny krem grzybowy z sosem ptysiowym

Pieczeń z delikatnym farszem i pierś drobiowa z oscypkiem w sosie winnym

Roladka drobiowa z warzywami i sakiewka schabowa z grzybami w aksamitnym sosie

Deser /do wyboru/:

Malinowy chruśniak
Ciasto czekoladowe z gorącymi wiśniami

Zimny bufet:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: schab i karczek pieczony, rolada drobiowa, boczek pieczony, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet
Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa
Deska serów tradycyjnych i wędzonych, śledzie w dwóch smakach
Tymbaliki drobiowe, galaretki warzywne, wytrawne babeczki
Sosy do mięs /2 do wyboru/: czosnkowy, meksykański, cumberland, tatarski
Kosze pieczywa mieszanego
Patery owoców

Dania gorące /3 dania do wyboru: 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/:

Koperta naleśnikowa z polędwiczką drobiową i aromatycznymi warzywami
Szaszłyk drobiowo-warzywny
Filet z łososia w cieście francuskim
Zraz hebdowski
Kwaśnica na wędzonce
Gulasz z kluseczkami curry
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń:

napoje owocowe, woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

Do dań gorących dodatki do wyboru:

ziemniaki puree, ziemniaki opiekane z ziołami , frytki, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, bezy ziemniaczane

Surówki:

colesław, surówka z selera, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką, surówka pekińska, surówka z marchwi

Na ciepło:

bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

W cenie menu proponujemy dekoracje z żywych kwiatów, których rodzaj ustalany jest przez Hotel.
Dzieci do lat 3 bezpłatnie
Dzieci 3-11 lat – 50% zniżki

Dodatkowo oferujemy:

Półmiski mięs do obiadu (15 zł/osoba): kotlety schabowe, miodowe pałeczki, szaszłyki drobiowe

Serwowanie zimnej płyty na stołach (10 zł/osoba)

Stół wiejski: 1200 zł dla 80 osób, 1600 zł 80-120 osób, 2000 zł powyżej 120 osób

Udziec wieprzowy z kaszą pęczak z boczkiem i śliwkami serwowany przy Gościach – 1500 zł

Serwowanie potraw z grilla (przez 2 godziny): szaszłyki, kiełbasa, kaszanka z cebulą i kapustą, karczek, ziemniaki w folii – 20 zł / osoba

Łosoś w całości 120 zł / kg

Tort i ciasta (do indywidualnej wyceny)
Słodki stół: ciasta, babeczki, deserki bankietowe, tarty 900 zł do 100 osób
Paczki z ciastami (35zł za 1 paczkę 600g)
Napoje gazowane: 0,2l (1 sztuka) za 3zł lub + 10 zł/osoba (bez limitu)
Wódka (do indywidualnej wyceny)
Korkowe (5zł od osoby dorosłej)
Pokrowce na krzesła (5 zł/szt.)