Strona głównaWeselaMenu

Menu

Słodki bufet na weselu organizowanym przez Perfect Moments Oddział Małopolska, dekoracje BeDeko kwiatowe atelier

Menu weselne 2017

Ceny obowiązują w przypadku wesel dla minimum 80 osób.
Mniejsze przyjęcia kalkulowane są indywidualnie.

 

Z e s t a w I – 150 zł / o s o b a

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z makaronem

Krem kalafiorowy z curry i pszennym chipsem

 

De’vollaile z masełkiem pietruszkowym

Schab pieczony ze śliwką w sosie naturalnym

 

D e s e r /do wyboru/:

Puchar lodowy z bitą śmietaną

Panna cotta z konfiturą wiśniową

 

Z i m n y  b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Tymbaliki drobiowe

Sosy do mięs / 2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

 

D a n i a g o r ą c e:

Karczek pieczony na dziko serwowany na ruskim naleśniku z sałatką z buraczków

Staropolski żurek z jajkiem

 


Z e s t a w II – 170 zł / o s o b a

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z makaronem

Krem porowy z pomidorkiem cherry

 

Polędwiczka wieprzowa na lustrze miodowo-tymiankowym

Pieczeń z indyka faszerowana szpinakiem

 

D e s e r /do wyboru/:

Mus truskawkowy z sorbetem cytrynowym i aromatyczną miętą

Torcik serowy z owocami

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek  pieczony , rolada drobiowa, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Tymbaliki drobiowe,

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego.

Patery owoców

 

D a n i a g o r ą c e:

Koperta drobiowa z szynką i serem 

Wieprzowina po węgiersku z pieczarkami

Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem

 

 

Z e s t a w III – 190 zł / o s o b a /

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Wędzony łosoś z musem buraczkowym na razowym krążku

Płatki kurczaka marynowanego w occie balsamicznym na sałacie

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z aromatycznym lubczykiem i pierożkami mięsnymi

Krem z dyni z prażonymi migdałami

 

Pieczeń schabowa z sosem śliwkowym i łódka drobiowa z pieczarkami

Roladka drobiowa z nadzieniem cukiniowym i złocista koperta z szynką i serem

 

D e s e r:/do wyboru/:

Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami

Ciasto czekoladowe z wiśniami

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek pieczony, rolada drobiowa, boczek pieczony, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Deska serów z orzechami, śledzie w dwóch smakach

Tymbaliki drobiowe

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców

 

D a n i a g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/:

Kieszonka drobiowa z serem pleśniowym i suszonym pomidorem

Zraz wieprzowy z kapustą i grzybami w sosie pieczeniowym

Podudzie z kurczaka w sosie z marynowanych oliwek

Karczek w myśliwskim sosie

Kwaśnica na wędzonce

Wieprzowina po węgiersku

Barszcz czerwony  z pasztecikiem

 

Z e s t a w IV – 220 zł / o s o b a /

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Łosoś z szampańskim sosem

Wachlarz mięs podany na sałatach z pieprzowym salami

 

O b i a d / do wyboru /:

Dwukolorowy krem z gruszki i  pietruszki

Rosół z pierożkami mięsnymi i borowikiem

 

Cielęcina duszona w białym winie z estragonem

Roladki  wołowe faszerowane grzybami leśnymi, boczkiem i kiszoną kapustą

 

D e s e r /do wyboru/:

Tiramisu

Ptyś z lodami i owocami egzotycznymi

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek  pieczony , udka faszerowane ,rolada boczkowa, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Tymbaliki drobiowe

Deska serów z orzechami,, śledzie w dwóch smakach, łosoś pieczony, roladki z białych ryb, terrina warzywna, pikantne babeczki,

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców i ciast

 

D a n i a g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/

Sakiewka naleśnikowa z polędwiczką wieprzową i aromatycznym porem

Gruszka z udka faszerowana warzywami

Kieszonka drobiowa z serem ricotta i rukolą

Warkocz z ryb morskich

Karczek w sosie śliwkowym

Boeuf Strogonow

Potrawka z indyka z warzywami

Francuski strudel grzybowy z barszczykiem

 

N a p o j e  z i m n e   i   g o r ą c e   b e z   o g r a n i c z e ń:

Napoje owocowe, woda mineralna niegazowana, kawa, herbata 

 

D o   d a ń   g o r ą c y c h   d o d a t k i   d o   w y b o r u:

Ziemniaki puree, ziemniaki opiekane z ziołami , frytki, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, bezy ziemniaczane

 

S u r ó w k i: colesław, surówka z selera, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką, surówka pekińska, surówka z marchwi

 

N a  c i e p ł o: bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem


Menu degustacyjne: obiad z wybranego menu, deser oraz II dania gorące 50 zł / osoba

 

Dodatkowo do każdego zestawu można zamówić:

 

Półmiski mięs do obiadu: ( kotlety schabowe,  miodowe pałeczki, szaszłyki drobiowe )- 15 zł / osoba

Stół wiejski – 1000 zł dla 80 osób, 1500 zł 80- 120 osób, 2 000 zł powyżej 120 osób

Słodki bufet: babeczki, mini deserki, bezy, tarty owocowe – do indywidualnej wyceny

Prosiak z pieca – 18 zł / 1 porcja  ( kalkulacja dla min. 80 osób)

Łosoś w całości 90zł/ kg

Tort i ciasta – do indywidualnej wyceny

Paczki z ciastami – 25zł / 1 paczka 600g

Napoje gazowane 0,2 l – 3,0 zł / 1 sztuka  lub + 10 zł/ osoba bez limitu

Wódka – do indywidualnej wyceny

Korkowe 5 zł od osoby dorosłej

Pokrowce na krzesła 5 zł / szt.

Dopłata do zimnej płyty podawanej na stołach 10 zł / osoba

Dzieci do lat 3 bezpłatnie,

Dzieci 3-11 lat – 50% zniżki.

 

Galeria