Strona głównaWeselaMenu

Menu

Słodki bufet na weselu organizowanym przez Perfect Moments Oddział Małopolska, dekoracje BeDeko kwiatowe atelier

Menu weselne 2018

Ceny obowiązują w przypadku wesel dla minimum 80 osób.
Mniejsze przyjęcia kalkulowane są indywidualnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Z e s t a w I – 160 zł / o s o b a

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z makaronem

Krem z białych warzyw z chipsem pszennym

 

De’vollaile z masełkiem pietruszkowym

Schab pieczony ze śliwką w sosie naturalnym

 

D e s e r /do wyboru/:

Puchar lodowy z bitą śmietaną

Mus truskawkowy z sorbetem cytrynowym

 

Z i m n y  b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek pieczony, szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Tymbaliki drobiowe

Sosy do mięs / 2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

 

D a n i a g o r ą c e:

Karczek pieczony na dziko serwowany na ruskim naleśniku z sałatką z buraczków

Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

 

 

Z e s t a w II – 180 zł / o s o b a

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z makaronem

Krem porowy z pomidorkiem cherry

 

Polędwiczka wieprzowa z grzybowym sosem

Roladka z indyka w cieście francuskim

Dodatki do wyboru

 

D e s e r /do wyboru/:

Lody czekoladowe z gorącymi wiśniami

Beza z bitą śmietaną i owocami

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek  pieczony , szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Tymbaliki drobiowe, warzywa w galarecie, dwukolorowa terrina

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego.

Patery owoców

 

D a n i a g o r ą c e:

De’ vollaile,  dufinki, sałatka colesław 

Gulasz z kluseczkami

Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem

 

 

Z e s t a w III – 200 zł / o s o b a /

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Carpaccio z buraka z serem feta i sosem balsamicznym

Roladka z ogórka z aromatycznym twarożkiem i wędzonym łososiem

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z pierożkami mięsnymi i borowikiem

Krem z dyni z prażonymi migdałami

 

Schab z boczkiem i suszonymi pomidorami i pierś drobiowa ze szpinakiem w sosie żurawinowo-winnym

Roladka drobiowa z nadzieniem cukiniowym i pieczeń schabowa z koniakową śliwką

 

D e s e r:/do wyboru/:

Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami

Torcik czekoladowy

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab i karczek pieczony, rolada drobiowa, boczek pieczony, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, z makaronem ryżowym

Deska serów tradycyjnych i wędzonych, śledzie w dwóch smakach

Tymbaliki drobiowe, galaretki warzywne, terrina w dwóch smakach, wytrawne babeczki

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców

 

D a n i a g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/:

Sakiewka wieprzowa z grzybami

Podudzie z kurczaka faszerowane warzywami

Filet z łososia w cieście francuskim

Szynka duszona w czerwonym winie

Kwaśnica na wędzonce

Wieprzowina po węgiersku

Barszcz czerwony  z pasztecikiem

 

 

Do każdego zestawu

N a p o j e  z i m n e   i   g o r ą c e   b e z   o g r a n i c z e ń:

Napoje owocowe, woda mineralna niegazowana, kawa, herbata 

 

D o   d a ń   g o r ą c y c h   d o d a t k i   d o   w y b o r u:

Ziemniaki puree, ziemniaki opiekane z ziołami , frytki, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, bezy ziemniaczane

 

S u r ó w k i: colesław, surówka z selera, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką, surówka pekińska, surówka z marchwi

 

N a  c i e p ł o: bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

 

W cenie menu proponujemy dekoracje z żywych kwiatów, których rodzaj ustalany jest przez Hotel.

 

Dzieci do lat 3 bezpłatnie, Dzieci 3-11 lat – 50% zniżki za

 

Dodatkowo oferujemy:

 

Półmiski mięs do obiadu: ( kotlety schabowe,  miodowe pałeczki, szaszłyki drobiowe )- 15 zł / osoba

Stół wiejski – 1000 zł dla 80 osób, 1500 zł 80- 120 osób, 2 000 zł powyżej 120 osób

Serwowanie zimnej płyty na stołach – 10 zł / osoba

Łosoś w całości 90zł/ kg

Tort i ciasta – do indywidualnej wyceny

Słodki bufet: babeczki, mini deserki, bezy, tarty owocowe – do indywidualnej wyceny

Tort i ciasta – do indywidualnej wyceny

Fontanna czekoladowa – do indywidualnej wyceny

Paczki z ciastami – 25zł / 1 paczka 600g

Napoje gazowane 0,2 l – 3,0 zł / 1 sztuka  lub + 10 zł/ osoba bez limitu

Pakiet alkoholowy – do indywidualnej wyceny

Korkowe 5 zł od osoby dorosłej

Pokrowce na krzesła 5 zł / szt.

Galeria