Strona głównaWesela

Wesela

MENU WESELNE NA ROK 2014

Z e s t a w I – 1 5 0 zł / o s o b a

 P o w i t a n i e:       

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

O b i a d   / do wyboru /:                 

Klasztorny rosół z makaronem

Krem serowy z opiekaną szynką

Schab w sosie myśliwskim , ziołowe ziemniaki, zestaw surówek

Roladka drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta , ziemniaki puree, zestaw surówek

D e s e r

Panna cotta z sosem wiśniowym lub lody z owocami.  1 169,88   

Z i m n y   b u f e t:

Półmisek mięs  pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek szpikowany czosnkiem, udka faszerowane , szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza

Tymbaliki drobiowe , marynaty zakonne / patison, grzyby, ogóreczki, papryczki/

Sosy do mięs / 2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

D a n i a  g o r ą c e:

Pieczeń z karczku podana na ruskim naleśniku z sałatką z buraków

Staropolski żurek z jajkiem

N a p o j e  z i m n e  i  g o r ą c e  b e z   o g r  a n i c z e ń:

soki owocowe, woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

 

Z e s t a w II – 1 70 zł / o s o b a

 P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

O b i a d   / do wyboru /:

Rosół  z pulpecikami mięsnymi

Krem brokułowy z prażonymi migdałami

Pieczeń schabowa  i łódka  drobiowa  w sosie naturalnym podana z ziemniakami,  zestaw  surówek

Udko faszerowane  w asyście faworka wieprzowego z sosem serowym, ryż kolorowy,  zestaw surówek.

D e s e r

Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami lub gruszka w sosie czekoladowym

Z i m n y   b u f e t:

Półmisek mięs  pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek szpikowany czosnkiem, rolada drobiowa , szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem  i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza.

Tymbaliki drobiowe , deska serów z orzechami, marynaty zakonne / patison, grzyby, ogóreczki, papryczki/

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego.

Patery owców

D a n i a  g o r ą c e:

Kieszonka drobiowa faszerowana pieczarkami w sosie ziołowym, ziemniaki opiekane, surówka z kapusty pekińskiej

Kociołek Mnicha

Barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem

N a p o j e  z i m n e  i  g o r ą c e  b e z  o g r  a n i c z e ń:

 soki owocowe  woda mineralna niegazowana, kawa, herbata 

 

Z e s t a w III – 1 9 0 zł / o s o b a

 P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Marynowane płatki kurczaka na zielonej wyspie

Roladka szpinakowa z wędzonym łososiem

O b i a d   / do wyboru /: 

Bulion drobiowy z pierożkami mięsnymi

Zupa chrzanowa z opiekaną szynką

Pierś z indyka  marynowana w warzywach z sosem z białego wina

Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu

D e s e r:

Mus truskawkowy z sorbetem cytrynowym i bitą śmietaną lub zabajona brzoskwinia

Z i m n y   b u f e t:

Półmisek mięs  pieczonych i wędlin: /schab ze śliwką, karczek w ziołach, rolada drobiowa , boczek pieczony,  kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese,  gyros,  z ananasem  i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza.

Deska serów z orzechami, galantyna drobiowa, śledzie w zaprawie  korzennej ,łosoś pieczony, ogórki i pomidorki  faszerowane

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców

D a n i a  g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/ 

Zraz wieprzowy w sosie myśliwskim

Kotlet De’ vollaile

Szynka wieprzowa w kminkowym sosie

Roladka drobiowa faszerowana warzywami, w sosie porowym

Biały strogonow

Staropolski żurek z jajkiem

Barszcz czerwony na kwaszonych  burakach z jabłkiem , podany z krokietem

 

N a p o j e  z i m n e  i  g o r ą c e  b e z  o g r  a n i c z e ń:

soki owocowe (trzy smaki), woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

 

D o  d a ń   g o r ą c y c h   d o d a t k i   d o   w y b o r u: 

Ziemniaki, ziemniaki opiekane z ziołami, frytki, ćwiartki ziemniaka, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, szyszki ziemniaczane

S u r ó w k i:: colesław, seler z rodzynkami, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką

N a  c i e p ł o: bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

 

 Z e s t a w III – 215 zł / o s o b a

 P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Łosoś pieczony w towarzystwie dwóch sosów

Wachlarz mięs podany na sałatach z pieprzowym  salami.

O b i a d   / do wyboru /: 

Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

Rosół drobiowy z rozetką mięsną

Roladka cielęca w złocistym sosie

Kaczka pieczona w sosie  jabłkowo- tymiankowym

D e s e r

Lody „Klasztorne Ruiny” lub  torcik ananasowy

Z i m n y   b u f e t:

Półmisek mięs  pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek z morelą , udka faszerowane ,rolada boczkowa, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska,

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese,  gros,  z ananasem  i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza, z przepiórczych jajek.

Deska serów  z orzechami  galantyna z kurczaka, śledzie  w dwóch smakach, łosoś w całości, terrina warzywna, pikantne babeczki , ogórki i pomidorki faszerowane,

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców i ciast

D a n i a  g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/ 

Faworki ze schabu w chrupiącej panierce

Polędwiczki drobiowe w majeranku

Warkocz z ryb morskich

Karczek pieczony na dziko

Wołowina po burgundzku

Kociołek Mnicha

Barszcz czerwony na kwaszonych  burakach z jabłkiem , podany z krokietem

 

N a p o j e  z i m n e  i  g o r ą c e  b e z  o g r  a n i c z e ń:

soki owocowe (trzy smaki), woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

 

D o  d a ń   g o r ą c y c h   d o d a t k i   d o   w y b o r u: 

Ziemniaki, ziemniaki opiekane z ziołami, frytki, ćwiartki ziemniaka, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, szyszki ziemniaczane

S u r ó w k i:: colesław, seler z rodzynkami, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką

N a  c i e p ł o: bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

 

Dodatkowo do każdego zestawu  można zamówić:

Stół wiejski – 1000 zł dla 80 osób, 1500 zł  80- 150 osób , 2 000 zł powyżej 150 osób

Prosiak z pieca – 29  zł / 1 porcja

Łosoś w całości  70zł/ kg

Tort i ciasta – do indywidualnej wyceny

Paczki z ciastami – 21zł / 1 paczka

Napoje gazowane 0,2 l – 2,50 zł / 1 sztuka

Wódka  30 zł- butelka 0,5 l

 

Dzieci do lat 3 bezpłatnie,   Dzieci 4-11 lat – 50% zniżki.

Pokój dla Młodej Pary bezpłatnie!

 

MENU WESELNE NA ROK 2015

 Z e s t a w I – 1 5 0 zł / o s o b a

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

O b i a d / do wyboru /:

Klasztorny rosół z makaronem

Aksamitna zupa serowa z chipsem szynkowym

Dwukolorowy krem warzywny z Hebdowskich pól zebrany

 

Stek po gospodarsku

Roladka drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta

Pierś ze szpinakiem w sosie szczypiorkowym

 

D e s e r /do wyboru/:

Trójkąty z panna cotty z musem brzoskwiniowym z łyżeczką wiśni

Lody z owocami oblane czekoladowym sosem

Puchar owoców z kryształkami galaretki i bitą śmietaną

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek szpikowany czosnkiem, udka faszerowane , szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa, grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza

Tymbaliki drobiowe , marynaty zakonne / patison, grzyby, ogóreczki, papryczki/

Sosy do mięs / 2 do wyboru/: czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

 

D a n i a g o r ą c e:

Karczek pieczony na dziko serwowany na ruskim naleśniku i sałatką z czerwonej kapusty

Staropolski żurek z jajkiem

 

 

Z e s t a w II – 1 70 zł / o s o b a

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

O b i a d / do wyboru /:

Rosół z pulpecikami mięsnymi

Zielona zupa z pierożkami raviolii

Krem dyniowo-imbirowy z prażonymi migdałami

 

Schab pieczony oczko z łódką drobiową w asyscie sosu bursztynowego

Udko faszerowane w duecie faworka wieprzowego oblanego sosem serowym

Rulony ze schabu z cukinią i roladą uszczycką

 

D e s e r /do wyboru/:

Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami

Gruszka flambirowana w asyście lodów czekoladowych i musem z cytrynowej mięty

Wiśnie zatopione w galaretce z advocatowym pudingiem

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek szpikowany czosnkiem, rolada drobiowa , szynka, kiełbasa wiejska, kabanos /

Sałatki /2 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza.

Tymbaliki drobiowe , deska serów z orzechami, marynaty zakonne / patison, grzyby, ogóreczki, papryczki/

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego.

Patery owców

 

D a n i a g o r ą c e:

Grillowana pierś drobiowa z pieczarkami i serem w sąsiedztwiwie ziemniaków opiekanych i surówką z kapusty pekińskiej

Kociołek Mnicha

Aromatyczny barszcz czerwony z krokiecikiem

 

 

Z e s t a w III – 1 9 0 zł / o s o b a /

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Marynowane płatki kurczaka na zielonej wyspie balsamicznym sosem zroszone

Biszkopt szpinakowy zakręcony w roladę złososiem wędzonym i mixem sałat

Roladka z ogórka z fetą i szynką opata w okrasie sosu bazyliowego

 

O b i a d / do wyboru /:

Bulion drobiowy z pierożkami mięsnymi

Zupa chrzanowa z opiekaną szynką

Lekka zupa cukiniowa z grilowaną papryką i paluszkiem z kabanosa

 

Pierś z indyka marynowana w białym winie w aromatycznym sosie warzywnym

Polędwiczki wieprzowe moczone w ziołowej marynacie podane w sosie z zielonego pieprzu

Pieczeń Św Norberta w sosie z żurawin moczonych w słodkim winie

 

D e s e r:/do wyboru/:

Mus truskawkowy z sorbetem cytrynowym pod miętowym parasolem

Brzoskwinia grillowana podlana żubrówkowym sosem z gałką lodów

Lodowy puchar z jagodową śmietana i cynamonowym serduszkiem

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab ze śliwką, karczek w ziołach, rolada drobiowa , boczek pieczony, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska, pasztet

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese, gyros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza.

Deska serów z orzechami, galantyna drobiowa, śledzie w zaprawie korzennej ,łosoś pieczony, ogórki i pomidorki faszerowane

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców

 

D a n i a g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/:

Grillowana pierś z kurczaka w sosie gorgonzola

Zraz wieprzowy w sosie myśliwskim

Kotlet De’ vollaile

Szynka wieprzowa w kminkowym sosie

Roladka drobiowa faszerowana warzywami, w sosie porowym

Kociołek Mnicha

Biały strogonow

Staropolski żurek z jajkiem

Barszcz czerwony podany z krokietem

 

 

Z e s t a w IV  – 215 zł / o s o b a /

 

P o w i t a n i e:

Pary Młodej: chlebem i solą

Wszystkich gości: winem musującym

 

P r z y s t a w k a / do wyboru /:

Książę Norweskich strumieni podany w otulinie dwóch sosów

Wachlarz mięs podany na sałatach z pieprzowym salami

Grilowana złocista kukurydza z krewetką tiger podana

 

O b i a d / do wyboru /:

Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

Bulion drobiowy z kęskami kurczaka

Zupka porowa z serem pleśniowym

 

Pieczeń cielęca w złocistym sosie

Kaczka pieczona w sosie jabłkowo- tymiankowym

Rolada wołowa po staropolsku w białym sosie

 

D e s e r /do wyboru/:

Lody „Klasztorne Ruiny"

Torcik ananasowy

Ptyś z lodami i owocami egzotycznymi

 

Z i m n y b u f e t:

Półmisek mięs pieczonych i wędlin: /schab pieczony, karczek z morelą , udka faszerowane ,rolada boczkowa, kiełbasa wiejska, kabanos, szynka wiejska,

Sałatki /3 do wyboru/: jarzynowa , grecka, z tuńczykiem, caprese, gros, z ananasem i szynką, meksykańska, śledziowa, mimoza, z przepiórczych jajek.

Deska serów z orzechami galantyna z kurczaka, śledzie w dwóch smakach, łosoś w całości, terrina warzywna, pikantne babeczki , ogórki i pomidorki faszerowane,

Sosy do mięs / 2 do wyboru/czosnkowy, andaluzyjski, meksykański, cumberland, tatarski

Kosze pieczywa mieszanego

Patery owoców i ciast

 

D a n i a g o r ą c e: /3 dania do wyboru- 1 danie kokilkowe, 2 dania mięsne/

Faworki ze schabu w chrupiącej panierce

Podudzie z kurczaka spętane boczkiem w sosie z marynowanych oliwek

Polędwiczki drobiowe w majeranku

Warkocz z ryb morskich

Karczek pieczony na dziko

Wołowina po burgundzku

Kociołek Mnicha

Barszcz czerwony podany z krokietem

 

N a p o j e z i m n e i g o r ą c e b e z o g r a n i c z e ń: napoje owocowe , woda mineralna niegazowana, kawa, herbata

 

 

D o d a ń  g o r ą c y c h  d o d a t k i  d o  w y b o r u:

Ziemniaki, ziemniaki opiekane z ziołami, zemniaki po Hebdowsku, frytki, ćwiartki ziemniaka, dufinki, gołąbki jarskie, naleśniki z farszem ruskim, kluski śląskie, kopytka, szyszki ziemniaczane

 

S u r ó w k i: colesław, surówka z selera, mizeria, wiosenna, czerwona kapusta, buraczki z papryką, surówka pekińska, surówka z marchewki

 

N a c i e p ł o: bukiet warzyw, kapusta zasmażana, buraczki na ciepło, szpinak z czosnkiem

 

 

 

Dodatkowo do każdego zestawu można zamówić:

 

Stół wiejski – 1000 zł dla 80 osób, 1500 zł 80- 150 osób , 2 000 zł powyżej 150 osób

Prosiak z pieca – 29 zł / 1 porcja

Łosoś w całości 70zł/ kg

Tort i ciasta – do indywidualnej wyceny

Paczki z ciastami – 25zł / 1 paczka 600g , 28zł /1paczka 700g

Napoje gazowane 0,2 l – 2,50 zł / 1 sztuka

Wódka 35zł- butelka 0,5 l ( w zależności od rodzaju alkoholu )

Korkowe 5 zł od osoby dorosłej

Pokrowce na krzesła 5 zł / szt.

Dzieci do lat 3 bezpłatnie, Dzieci 4-11 lat – 50% zniżki.

Pokój dla Młodej Pary bezpłatnie!

 

 

 

 

 


Galeria